Співробітники КП «Агропроекттехбуд» Дніпропетровської обласної ради здійснили атаку на Штаб «Руху Опору Капітуляції» у Дніпрі. Групу невідомих людей члени ГО «Інфопростір», яка орендує приміщення, помітили близько 15:30. Молодики підійшли до будівлі інформаційно-виставкового центру «Медіапростір» та почали обдирати символіку РОКу.

Одна з членкинь ГО почала знімати на телефон, як невідомі, що не надали жодних документів та пояснень, обдирали символіку. Це одразу ж викликало обурення. Один із «кураторів» дійства накинувся на активістку з погрозами та лайкою, намагався силою відібрати гаджет (https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=233277764323296&id=100029232219293).

Втім, чоловік, який виявився директором КП «Агропроекттехбуд» заспокоївся одразу після того, як йому повідомили, що на місце події викликали поліцію. Припинили зривати символіку і молодики, які працювали під його керівництвом.

Правоохоронці зафіксували факт знищення майна та прийняли заяву представників ГО «Інфопростір». Написала заяву на директора КП і активістка, якій він погрожував.

Народний депутат восьмого скликання Андрій Денисенко пов’язав цей інцидент із Святославом Олійником, ставлеником президента в облраді.

«Символіку «Руху Опору Капітуляції» щойно налетіли здирати працівники КП облради, ледь їх зупинили без рукоприкладства, викликали поліцію. Зашквар Олійника, який керує всім в області та віддає незаконні накази боротися із Рухом Опору та нашим Штабом, набирає обертів. Чуваку, який голосував за Харківські угоди, до вподоби «формула Штайнмаєра» і муля око гасло «Ні капітуляції!», – зазначив Андрій Денисенко.

Чи відкриє кримінальні провадження поліція за фактом нападу – покаже час.

Наразі відомо, що представники РОКу продовжать свою діяльність у Дніпрі попри тиск з боку влади. При цьому, приміщення «Медіапростору» законно знаходиться в оренді до 28 березня 2021 року.

Нагадаємо, що через дії обласної ради вже три тижні єдиний у місті хаб, який працював для громадських організацій абсолютно безкоштовно, залишається без електропостачання.