Цей захід, організований зусиллями управи Благодійного Фонду «Святої Марії-Магдалини» (голова БФ п. Іванна Михайлишин), керівництва Пустомитівської об’єднаної територіальної громади та  Львівської обласної організації НСПУ,  відбувся в день Віри, Надії, Любові та Софії в  місцевому будинку культури. Зі своїми книгами й творчістю загалом присутніх ознайомили заслужений діяч мистецтв України, поет Олесь Дяк, авторка детективних творів та гуморесок Леся Бернакевич, автор історично- пригодницьких романів Юрій Грешко, а народний артист України, заньківчанин Святослав Максимчук вперше дебютував на сцені як письменник: він здавна пише есеї, випустив три книги, а цього місяця був тріумфально прийнятий до лав Львівської обласної організації Національної спілки письменників України. 

Значимість заходу була підтверджена і присутністю Владики Володимира – єпископа-помічника Львівської Архиєпархії УГКЦ, який сказав, що без бібліотек не буде культури. Що для нього видання нової  книги порівнюється з народженням дитини, появою нового життя. Скільки для цього потрібно докласти праці! Цього ніколи не можна недооцінювати. Отець Юрій із храму Успіння Пресвятої Богородиці зауважив, що за його пам’яті захід вперше відбувся не просто офіційно, а неформально – направду захоплююче і цікаво. А міський голова м. Пустомити Олег Серняк зазначив, що для того, аби молодь тягнулася до знань і книги, треба турбуватися про найважливіші духовні джерела культури – бібліотеки. І тут дуже доречні  зустрічі з відомими письменниками, зв’язки з якими через пандемію і війну були дещо втрачені…  Також привітали бібліотекарів зі святом музичними творами діти з місцевої школи мистецтв. А школярі з Пустомитівського ліцею №1 вразили глибиною відчуттів, подарувавши присутнім  декламацію поезій з антології патріотичної поезії «Жовто-блакитна любов».

Також було багато подарунків – книжкових новинок для місцевих бібліотек від БФ «Святої Марії-Магдалини», часопису «Дзвін» та письменників.

Прес-служба Львівської обласної організації НСПУ