2 квітня, в Міжнародний день дитячої книги, в Дніпропетровській обласній бібліотеці для дітей відбулося урочисте закриття Всеукраїнського тижня дитячого читання.

Участь в імпрезі взяли здобувачі знань шкіл №№ 23, 85, 91, 97, 147і музичної школи № 2.

Учасникам заходу презентували повість «Таємниці старого горіха». Про свою роботу над книгою розказали дніпропетровські співавтори книги – Еліна Заржицька, Євген Безус, Олена Федіна та Олена Швець-Васіна. Письменники не тільки натхненно говорили про літературу, але й ознайомили присутніх із іншими гранями своїх талантів: Олена Швець-Васіна заспівала пісні на власну музику, а Олена Федіна прочитала вірш «У єдності – сила».

Згадуючи свою роботу над книгою, Еліна Заржицька зазначила, що «…оскільки це повість ОДНА, то й кожний допис став не оповіданням, а частиною єдиного тексту – розділом, ниткою у килимі, мережкою-прикрасою сукні, візерунком плетеного светрика».

Свої відео привітання надіслали авторка ідеї та упорядниця повісті Ольга Полевіна з Кропивницького, співавторки Марія Солтіс-Смирнова з Рівненщини і Любов Купцова із Одеси.

Святковий настрій створили учні музичної школи №2 Данило Курносов, Олександр Левенець, Олег Малахов. Вони подарували письменникам чарівні мелодії фортепіано, гітари та саксофону.

Бібліотекарі поінформували і школярів, і вчителів, що ті мають можливість ознайомитись із книгою не тільки в паперовому, але й в електронному варіанті – http://biblio-child.dp.ua/elektronni-knyhy

Пресслужба ДОО НСПУ