1 листопада 2023 року Обласна бібліотека для дітей імені Т.Шевченка згуртувала малечу Кропивницького на яскраву подію – презентацію книги сучасної української письменниці Надії Гармазій. «Канікули з єдинорогом» – саме так називається казкова історія про українського єдинорога, що є продовженням розповіді «Марго та єдиноріг, що жив у буфеті». Обидві книги побачили світ у видавництві Нелі Раїни в межах проєкту «Читай українською» й оздоблені ілюстраціями Ольги Кочури. Також у новій книзі можна побачити роботу юної кропивницької художниці Катерини Савіної, яка перемогла у конкурсі від видавництва й представлена на сторінках книги.

На вході до книгозбірні гостей зустрічали герої презентованої книги – єдинороги. Презентація складалася з двох частин. Спершу на відвідувачів заходу очікував пригодницький суперквест, який ретельно підготували працівники відділу сімейного читання. Квест передбачав завдання, розроблені за мотивами книг Надії Гармазій «Марго та єдиноріг, що жив у буфеті» та «Канікули з єдинорогом».

На півсотні юних гостей очікували яскраві фотозони, тематично оформлені локації, іграшка, що є точною копією зображеного в книзі героя і створена спеціально для проєкту майстринею Оленою Панчук, солодкий стіл та подарунки для учасників презентації – магнітики та закладинки із малюнками до історії.

У другій частині відбулося читання казки, під час якого Надії Гармазій допомагали юні читачі, відповідаючи на питання, де саме живуть єдинороги, що вони полюбляють, яка в них чарівна місія.

По завершенню на всіх охочих чекала автограф-сесія та фотографування.

Фото – Олександр Майоров