9 березня 2016 року перед стінами головного корпусу ДНЗ «Чортківське ВПУ» відбувсь Мітинг-акція на підтримку української бранки Надії Савченко. Учні разом із викладачами, майстрами виробничого навчання та представниками місцевої влади скандували єдине – «Волю Надії Савченко!».

Також заступник з навчально-виховної роботи Михайло Дячок виголосив підтримане усіма  учасниками  звернення  до Президента України та міжнародних представників у сприянні звільненні української полонянки… Діставши позитивну ухвалу,  учасники акції надіються на добрий відгомін та рішучість дій української влади.

 

 

                                                                                           Президенту України

                                                                                           П. О. Порошенку

                                                                                           01220, вул. Банкова 10, м. Київ

                                                                                           ДНЗ «Чортківське ВПУ»

                                                                                           смт. Заводське, вул. Паркова, 12 

Звернення-прохання Державного навчального закладу «Чортківське вище професійне училище» Чортківського району Тернопільської області у сприянні звільненню українки-героїні Надії Савченко

Шановний Пане Президенте!

Українському суспільству  давно відомо про нелегкі відносини з  російською країною-агресором. Говоритимемо у вічі –  на східних рубежах нашої держави потужною хвилею іде гібридна війна з боку Російської Федерації. Про її масове ураження, летальні наслідки нас інформують чи не кожен день. І це гірчить кожному свідомому українцю, адже український народ як ніхто прагне миру! Ми також прагнемо захистити свою країну від російських найманців, які користуються нелюдськими методами й засобами ведення воєнних дій. Саме тому українські воїни з першопочатків, озброївшись допомогою волонтерів, а уже згодом держави, стали на захист України! Ще жахливішою постає воєнна доктрина на інформаційному полі, де так безглуздо й без усякої гуманності топчуть ім’я українця. Маємо так званий досвід «канібалізму», невдалого крімінування знищення боїнгу «Н-777», а сьогодні – відвертання позицій від європейського майбутнього союзника – Голландії. Про ці та інші речі кривавої й нелюдської війни можна писати роками. Та все ж!

  Нелюдська війна набрала нових обертів! В столиці підневільного російського суспільства, як відомо, заґратована українська бранка Надія Савченко, як з-поміж інших полонених, підпала під нищівну суддівську систему РФ. Місія цієї Людини надісторична, що  сколихує мільйони у нашій державі і поза її межами! Ось уже більше року полонянка намагається повірити в гуманність й довести те, що не вдається мовити жодному українському політику – Україна – мирна держава, що захищає свої терени від російського агресора – корумпованого олігархічного кубла на чолі  В. В. Путіним. Сухе голодування Української Героїні, не дай Боже, може виявитись летальним. Саме тому, ми, викладачі, майстри виробничого навчання, дирекція,  учні ДНЗ «Чортківське ВПУ», а також усе свідоме населення прагнемо дієздатнішого сприяння у звільненні Надії Савченко, надання доступу до неї українських медиків і цілеспрямованого госпіталізування поза межами Російської Федерації! Для цього просимо посприяти делегатів України й безпосередньо устами самого Президента в масштабній міжнародній підтримці, а також в розірванні дипломатичних місій й зв’язків з Російською Федерацією. Будучи мирними й дієздатними, ми зупинимо путінську чуму! Вкотре Україна повинна нагадати про себе знищенням будь-яких олігархічних зв’язків, наданням кращої допомоги для воїнів АТО й благочинними акціями на підтримку наших мученичих полонених…

Звертаємось до Вас як Гаранта Конституції України, Гаранта Прав і Свобод Людини! Захистіть українську бранку, захистіть Україну!

Звернення прийнято на Мітингу-акції, що відбулась 09.03. 2016 р. о 12.00. біля стін навчального закладу.

За дане рішення одноголосно проголосували всі учасники: викладачі й керівний склад – 30 осіб., майстри виробничого навчання, педагогічні й  службові  працівники училища  – 36, учні – 456.

20160309_115819