Чимало священиків лікують людей від різних хвороб, позбавляють алкогольної та тютюнової залежності, виганяють диявола. Ставитися до цього можна скептично, але до святих отців, котрі іменем Бога позбавляють людей страждань, стоять черги.

Як священики, таку ж місію іменем Бога виконують і лікарі. Зараз кожна людина повинна покладати надію на Бога. Краще уповати на Бога, аніж на людину. Краще надіятися на Господа, аніж на князя. “Відкрий Господу путь твою і надійся на Нього, Він допоможе. Він виявить правоту твою, як світло і правду твою, як полудень”, – наставляє нас псалмоспівець Давид (Пс. ХХХVІ, 5, 6). “Віддай Господу справи твої і наміри твої звершаться” (Притч. ХVІ, 3). Отже ми подолаємо смертоносну хворобу тільки з Господом, з покаяльною молитвою, однак тут Всевишній завше нам посилає лікаря. Про такого спеціаліста кажуть: “Він – лікар від Бога”.
У чарівному Стрию на вулиці Богдана Хмельницького хворих із порушеннями опорно-рухового апарату у прямому розумінні “ставлять на ноги” знавці своєї справи Іван Зайда та Тарас Стадник. Надію у хворого підтримують атмосфера, ідеальний порядок, спокій – усе, як лише переступить він поріг лічниці.
У кабінеті пана Івана спокійно та лагідно зігрівать душу хворого передачі християнського радіо “Марія”. А самого лікаря часто можна зустріти у Стрийському храмі Успіння Пресвятої Богородиці. Настає, безперечно, полегшення від лагідних і зцілюючих рук Тараса Стадника. Тому тут, у затишній світлиці, завжди перешіптуються десятки, які завітали сюди із твердою вірою й надією.
Нам треба лише постійно пам’ятати про любов і добро. Чого нам боятися? Для чого сіяти тривогу в серцях наших? Ми діти Христові від самого святого хрещення. А якщо ми Христові, то не може в нас бути ніякого страху. Ангел смерті мало наніс шкоди людям Ізраїля, двері яких були помазані кров’ю пасхального агнця. Так само може диявол мало нанести шкоди християнам, яких серця, душі й тіла окроплені Кров’ю Христовою – великим Таїнством Євхаристії. Творімо безперестанну молитву, робімо добрі вчинеи – і зло відступить від нас.

Зиновій Бичко, НСЖУ