Українська парламентська делегація на чолі з Головою Верховної Ради України Дмитром Разумковим розпочала свою роботу у Страсбурзі в рамках Європейської конференції глав парламентів країн членів Ради Європи.

«Це традиційний європейський саміт лідерів парламентів країн-членів Ради Європи, країн-партнерів, країн-спостерігачів і сусідніх країн, а також голів інших міжнародних асамблей», – зазначила Олена Кондратюк.
Зокрема, в цьогорічній конференції беруть участь близько 60 глав парламентів та 300 делегатів, в тому числі парламентська делегація України.
«У нашої делегації буде багато зустрічей і переговорів. Працюватимемо над зміцненням міжнародної коаліції з протидії агресору, збереженням і посиленням режиму міжнародних санкцій проти РФ, остаточним поверненням в Україну усіх незаконно утримуваних агресором заручників і в’язнів сумління», – підкреслила Олена Кондратюк.
Вона висловила переконання, що Рада Європи і ПАРЄ мають відновити свій авторитет шляхом повернення до власних цінностей, що лягли в основу створення і діяльності цієї організації.
«Це не лише повага до прав людини і демократичних свобод, але й верховенство права і справедливості, принципи добросусідства і мирного співіснування», – зауважила віце-спікерка українського парламенту.