В урочищі Скала над Кривченською печерою була збудована й посвячена в 1909 р. дерев’яна капличка. Люди кажуть що приводом для її спорудження послужило те, що на цьому місці перед пастухами з’явилася Матір Божа.

У зв’язку з цим кривченці створили справжню легенду.

На третій день Зелених свят у 1906 році діти пасли овець біля печери на скалах. Троє  дітей почули дзенькіт дзвіночка. Тоді вони почали шукати місце, з якого доносився звук. Діти знайшли криничку, з якої йшло сяйво. Заглянувши туди вони побачили жінку у білому вбрані, яка тримала дитятко на руках. Злякавшись і не зрозумівши що відбувалося, діти почали закидати її камінням. Жінка в білому пішла під воду, щоб уберегти свою дитину. Вже потім діти зрозуміли що то була Матінка Божа з маленьким Ісусом на руках. Увечері, пригнавши худобу з поля, діти стали розказувати дома кого вони бачили біля кринички.

Наступного дня вранці люди прийшла на те саме місце, де було явлення, пізніше почали приходити жителі з навколишніх сіл, але не  кожному являлася Матінка Божа. Ті з дорослих, хто бачив її, присягнули у церкві над Єванглієм.

За інформацією Борщівської громади.

88

99