«Кабінет молодого автора Національної спілки письменників» спільно з українським виробником рослинної доглядової косметики «Vesna»  з метою промоції творчості молодих українських письменників, які лише входять в сучасний літературний процес, засновують Всеукраїнську літературну премію «Перша ластівка».

До участі запрошуються автори без вікових і територіальних обмежень. Премією будуть відзначені дебютні книжки поетів і прозаїків, які своєю творчістю утверджують найкращі цінності українського народу, сприяють духовному піднесенню і розвитку, порушують актуальні проблеми сьогодення чи історичного минулого або ж несуть заряд позитивних емоцій, мають глибокий зміст і талановите втілення задуму.

Головні вимоги:

  1. Книжка, яка претендує на здобуття премії, має бути ПЕРШОЮ і на момент завершення конкурсу ЄДИНОЮ виданою (номер ISBN обов’язковий!).
  2. Пропозиції щодо претендентів на здобуття Премії подають творчі спілки, асоціації, літературні об’єднання, національно-просвітницькі товариства, редакції періодичних видань, видавництва, а також окремі літератори.
  3. Книжка має бути українською мовою.
  4. Розглядатиметься саме художня література, а не довідкова, наукова, бібліографічна тощо.
  5. Приймаються книжки, де номінант виступає автором текстів, а не їхнім упорядником.
  6. Приймаються книжки, які були видані впродовж останніх трьох років.
  7. Термін подачі заявок до 15 листопада 2021 року.

Переможець, якому буде присуджене перше місце, отримає грошову винагороду  обсягом 5000 гривень. Переможці другого і третього місця — по 2000 грн. Володар спецпремії від компанії «Vesna» отримає подарунковий сертифікат на суму 3000 грн для придбання натуральної рослинної косметики.

Також на переможців очікують дипломи і пам’ятні подарунки.

Заявки необхідно надсилати за адресою: м. Київ, відділення «Нової пошти» №345, кур’єрська доставка: Банкова, 2, (044)253-64-95, черговий Будинку письменників НСПУ.

У комплекті має бути три примірники книжки, офіційне подання від установи чи від іншого літератора, біографічна довідка номінанта з контактами (телефон, електронна та поштова адреса). За наявності можна додати рецензії та відгуки на твір у пресі чи в інтернеті.

Перше присудження премії відбудеться в 2021 році. Генеральний спонсор і співзасновник премії — компанія «Vesna».

У разі виникнення додаткових запитань звертайтеся за адресою:  berkam29@gmail.com.

 

Юлія Бережко-Камінська, секретар НСПУ по роботі з молодими авторами