Якщо ви — старшокласник чи студент, пишете прозу про кохання і хочете заявити про себе як перспективний автор — наш Всеукраїнський літературний конкурс «Таке воно – кохання» саме для вас! Три найкращих оповідання будуть опубліковані в журналі «Однокласник», на сайті Національної спілки письменників України, а переможці отримають пам’ятні подарунки і дипломи! Що для цього зробити — читайте нижче.

Про що надсилати твори

Те, що це має бути прозовий твір про кохання, ви вже знаєте. Про яке? Щасливе і сумне, перше і якесь із наступних, розділене і не дуже, романтичне і драматичне, тривале і блискавичне, реальне і фантастичне… Втім, ви самі знаєте, про що хочете написати чи вже написали. Головне — щоб це було цікаво читати, щоб герої буквально оживали на сторінках і не відпускали до останнього слова, а читачі з нетерпінням чекали на вашу наступну публікацію. Звісно, дуже бажано не стидатися зазирати до словників і надсилати вже вичитаний варіант тексту, повідомляє НСПУ.

Від одного автора має бути один твір. Так, обсяг — до 10 тисяч символів із пробілами. Навіть великі романісти зазвичай починають із коротких форм прози…

Коли надсилати

Зараз! Але якщо вам ще потрібно написати текст, то останній день, коли його приймуть організатори, — 25 грудня 2021 року.

Куди надсилати

На електронну адресу berkam29@gmail.com. Ваш текст має бути обов’язково в прикріпленому до листа вордівському документі. І підписаний — увага! — вашим прізвищем і назвою твору (бодай скороченою назвою). Так само повинно значитись і в темі листа, бо інакше ваша заявка має всі шанси загубитися серед численної кореспонденції.

Так, ви правильно мислите: не потрібно у вордівський файл додавати картинки, рамочки і різні чудернацькі шрифти — це не посилює текст чи враження про його автора, а лише може створити технічні проблеми і просто відволікає. А от коротку інформацію про себе напишіть — звідки ви, де навчаєтесь, як давно займаєтеся літературною творчістю, що ще цікавого полюбляєте робити… І додайте свої контакти: номер мобільного телефону, адресу електронної скриньки, щоб ми в разі чого могли вас сповістити про перемогу. Усю цю інформацію потрібно прописати обов’язково! Інакше ваші подарунки за вами сумуватимуть…

Організатори і журі конкурсу

Думаємо, ви вже здогадалися — журнал «Однокласник» та «Кабінет молодого автора Національної спілки письменників України». Партнер і спонсор конкурсу – заміський екологічний табір «b. Game Camp». Саме від цієї креативної і молодої команди переможці отримають подарунки! Серед журі — письменники, редактори і журналісти. Очолює журі відома поетеса, прозаїк, драматург і перекладачка Анна Багряна.

Коли опублікують переможців

У лютневому номері журналу «Однокласник», відразу після оголошення переможців. Тема кохання буде провідною згаданого випуску, а твори цього конкурсу — його родзинкою! Чекаємо на ваші твори!

Юлія Бережко-Камінська, секретар НСПУ по роботі з молодими авторами