Попри активну сценічну діяльність не всім українцям відоме ім’я цієї співачки. Але завдяки Інтернету та соціальним мережам, публікаціям в українських та зарубіжних ЗМІ  про неї з кожним днем дізнаються все нові тисячі глядачів.

У 1984 році в сім’ї Домских в Києві на світ Божий появилося дитя. Батькам і не снилося, що новонароджена дівчинка, ім’я якій дали Аріна, ще зовсім юною підкорить світ. Бог нагородив її особливим талантом — чарівним і мелодійним голосом, яким вона вабить  усіх, хто її слухає.

Музикою Аріна захоплювалася з дитинства. З восьми років співала у хорі дитячого академічного ансамблю, виконуючи духовну, академічну і народну музику. Багато гастролювала, брала участь в різних вокальних конкурсах. Була солісткою ансамблю, працювала деякий час хормейстером.

Після закінчення 9 класів вступила і закінчила  з відзнакою Київське музикальне училище імені Р.М.Глієра,  вищу освіту отримала в Київській Національній музикальній академії імені П.І.Чайковського.

На формування її творчої особистості значний вплив мали Катерина Мамчур — завідувачка кафедри академічного співу музикального  училища, та Діана Петриненко — народна артистка СРСР, професорка кафедри академічного вокалу, від яких перейняла мистецтво співу. Вони зуміли   прищепити  Аріні велику любов до музики. Аріна Домскі  завдячує їм своїми творчими звершеннями.

Після закінчення закладу Домскі робить перші спроби в реалізації сольної кар’єри. В 2007 році Аріна стає учасницею першого сезону української версії шоу «Фабрика зірок», випускає свій перший сингл і кліп «Никто не виноват».

Але скоро покидає це шоу, починає активно гастролювати, знімає свої відеокліпи. Аріна пише музику і співає декількома мовами, її репертуар містить пісні італійською, англійською, французькою, українською, російською, чеською, латиською та китайською мовами. Аріна Домскі — єдина виконавиця в Україні, яка ще з 2011 року працює в жанрі classical crossover. У лютому 2022 року про цей музичний жанр на ютуб-каналі української співачки вийшов великий документальний фільм у двох частинах. Аріна донесла глядачам історію виникнення classical crossover, його особливості та яскравих представників, звернула увагу на проблеми, з якими мають справу виконавці цього жанру, сприйняття та розвиток поки що не доволі популярного, але перспективного музичного напрямку в Україні. У стрічці знімалися музичний оглядач Ігор Панас, аргентинський музичний журналіст Лучано, Цзо Кемен, CEO китайської продюсерської компанії Summer.

Велика заслуга Аріни Домскі в тому, що вона бажає оперне мистецтво зробити доступним для будь-якого слухача, дає можливість відвідувати оперні вистави на великих світових сценах і на  різних концертних майданчиках, а водночас і через сучасні засоби масової інформації (радіо, ютуб, фейсбук). Тому оперні партії є першою частиною її концертної програми, а друга частина — це український народний мелос, пісні, які несуть неповторний чар, свою нев’янучу красу, надихають мелодійністю. Це зокрема всесвітньовідомий «Щедрик» Миколи Леонтовича, який Аріна заспівала на найбільших оперних сценах Німеччини, Іспанії, Греції, Люксембургу, Казахстану, Туреччини, Об’єднаних Арабських Еміратів, Лівану, Гонконгу та Китаю. З україніки в репертуарі Аріни Домскі, крім «Щедрика» М. Леонтовича, ще «Молитва за Україну» М.Лисенка — урочистий музичний твір, відомий також під назвою «Боже великий, єдиний, нам Україну храни», або «Духовний Гімн України».

А зараз вона опрацювала і зробила надзвичайно чудовим концертним номером відому колискову пісню «Ой ходить сон біля вікон». Мамина колискова пісня ніжним звуком шелестить над колискою немовляти. Звучала вона, звичайно, і над колискою Аріни. 13 січня цього року на каналі ютуб слухачі мали можливість прослухати пісню та подивитись відео «Сон» у виконанні Аріни Домскі. Зворушливий україномовний трек «Сон» увійде до нового альбому співачки «Gloria».

«…Сьогодні легендарна пісня отримає нове життя у моєму виконанні. Я сподіваюся, що вона знайде відгук у слухачів і під неї засинатиме не одне покоління українських дітей», — зазначила співачка. 29 000 переглядів пісні за два тижні на каналі підтвердили її успіх.

Щиро вдячні за те, що ця музика не забута і набула нового подиху.

Слухаєш її твори — і серце завмирає. Яка краса, який голос, яка велич, яке виконання! Неймовірно чудовий, натхненний спів!

Ми вельми вдячні співачці, що шедеври світового оперного мистецтва робить доступними для слухачів і разом з тим несе у світ неповторну красу українського мелосу.

Словами оперної співачки хочеться закінчити статтю: «… На своїх концертах я запрошую глядача поринути у дивовижний світ мистецтва, який створюється за допомогою сучасних технологій — проекцій, світла, звуку, екранів, реквізиту, артистів та, звичайно ж, музики. Для мене концерт вдався, якщо допоміг змінитися хоча б одному глядачеві. Шоу – це життя, роздум. Звичайно, глядач приходить на концерт і для того, щоб розважитися, відпочити від рутини, набратися вражень, але ще щоб краще зрозуміти себе і свій шлях, отримати імпульс до розвитку, натхнення для нових справ. Якщо щось зупинилося у вашому бізнесі, спробуйте сходити на концерт. Іноді таке перемикання з робочої хвилі на святкову, вихід зі звичного світу на якийсь зовсім інший, буває корисним і наштовхує нові ідеї».

Гран-прі «Фаворити успіху» в номінації «Прорив року» (2008), титули «Пані Успішність» і Пані Амур», міжнародна премія за Opera Show – Dubai «DIAFA Awards» (2018), фото на обкладинках журналів — заслуги співачки, за якими життя Аріни, зосереджена й наполеглива праця, виступи перед аудиторією.

Щиро зичу Аріні Домскі міцного здоров’я, великого щастя, творчої наснаги, щедрих врожаїв на співочій ниві, достатку і завжди гарного настрою.

Марія  ПОРОХ,

членкиня Клубу інтелігенції 

ім. І.Пелипейка та РО «Просвіта»,

м. Косів.